De mondhygiëne behandeling – Mondhygiënepraktijk Mirjam Tammes – Middelburg

De mondhygiëne behandeling

Mooie en verzorgde tanden en kiezen zijn een visite kaartje van jezelf!

Ons gebit heeft naast deze esthetische functie ook andere functies. Zo speelt het een belangrijke rol bij het nuttigen van voedsel. Bovendien is ons gebit belangrijk bij het spreken.

Wanneer is het verstandig om een afspraak te maken bij de mondhygieniste?

Bij bloedend tandvlees, regelmatig last van gaatjes, bij tandsteen of aanslag, slechte adem of gevoelige tandhalzen is het verstandig om een afspraak te maken.

Bij de behandeling wordt ingegaan op het belang en de technieken voor een goede mondverzorging. In een prettige en ontspannen sfeer stem ik samen met u de juiste mondverzorging af, geef ik voorlichting en zorg voor een professionele gebitsreiniging. Kwaliteit en aandacht staan voorop!

Welk cijfer heeft u tandvlees?

Bij de behandeling krijgt uw tandvlees een cijfer.

Dit cijfer is onderdeel van de DPSI (Dutch Periodontal Screening Index); een algemeen mondonderzoek om de toestand van het gebit en tandvlees te beoordelen. Er wordt gekeken of uw tandvlees bloedt, terugetrokken is, of er tandsteen aanwezig is en of er pockets zijn (ruimte tussen tand en tandvlees).

Het belang van de DPSI bij periodiek gebruik is dat er geen problemen over het hoofd worden gezien.

Verder is de DPSI onlosmakelijk verbonden met het paroprotocol. Hierin wordt, gekoppeld aan de DPSI-score, de behandelroute beschreven die nodig is om het tandvlees weer gezond te maken.

Score 0  Het tandvlees is gezond.

Score 1  Het tandvlees is oppervlakkig ontstoken (bloeding) door tandplak (gingivitis).

Score 2  Naast gingivitis is er ook tandsteen aanwezig.

Score 3- De gingivitis breidt zich uit naar het bovenste deel van het kaakbot. (pockets 4-5 mm; beginnende kaakbotontsteking/ parodontitis).

Score 3+ Er is sprake van parodontitis waarbij de wortel gedeeltelijk bloot ligt (pockets 4-5 mm).

Score 4  De parodontitis breidt zich verder uit richting wortelpunt. daardoor gaan uw tanden en kiezen op den duur los staan en kunnen verloren gaan (pockets 6 mm of meer).

Wilt u weten welk cijfer uw tandvlees heeft? Neem contact op voor een afspraak!